Καυσόξυλα από Πεύκο

Καλέστε τώρα για παραγγελίες.
Ώρες λειτουργίας: 09:00 – 21:00

Το αρωματικό καυσόξυλο

Τα καυσόξυλα από πεύκο είναι μια εξαιρετική επιλογή για προσάναμμα, καθώς όχι μόνο διευκολύνουν τη διαδικασία της καύσης αλλά χαρίζουν και ένα ανεπαίσθητο ευχάριστο άρωμα κατά την ανάφλεξή τους. Ανάβουν πολύ εύκολα και γρήγορα, προετοιμάζοντας με τον καταλληλότερο τρόπο την εστία σας για την κυρίως καύση, στην οποία προτείνουμε να συνδυάσετε το πεύκο με τα υπόλοιπα είδη «σκληρών» καυσόξυλων που προσφέρουμε.

Τα πεύκα είναι αειθαλή, ρητινοφόρα κωνοφόρα δένδρα που ανήκουν στην οικογένεια των Πευκίδων. Αγαπούν το φως, είναι ανθεκτικά στην ξηρασία και προτιμούν ασβεστολιθικά εδάφη, ενώ όλα τα βλαστικά μέρη του δέντρου διατρέχονται από αδενικά στοιχεία και παράγουν ρητίνη και αιθέρια έλαια. Ο φλοιός είναι παχύς και αυλακωτός, ενώ ο κορμός των περισσότερων ειδών είναι χοντρός και φολιδωτός – αυτό σημαίνει πως τα καυσόξυλα από πεύκο έχουν μαλακή και οζώδη επιφάνεια, κάτι που μεταφράζεται σε εύκολη καύση (λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε ρετσίνι) και ευχάριστο άρωμα κατά τη διαδικασία.

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί πως το πεύκο έχει και μεγάλη θερμαντική ισχύ (4.800 kcal/kg), θερμαίνοντας άμεσα το τζάκι σας και πλημμυρίζοντας τον χώρο με ζέστη.

H χρήση των καυσόξυλων πεύκου

Τα καυσόξυλα από πεύκο δεν είναι βραδύκαυστα – αντίθετα, σπιθίζουν και φλογίζουν σχεδόν άμεσα, δίνοντας μια ισχυρή φλόγα που πρέπει στη συνέχεια να εφοδιαστεί με παραπάνω ξύλα για να διατηρηθεί δυνατή. Για τον λόγο αυτό συνιστούμε να συνδυάσετε το πεύκο με ελιά ή πουρνάρι, ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρον την θερμική απόδοση των καυσόξυλών σας.

Ενώ λοιπόν το πεύκο ανάβει εύκολα, αυτό σημαίνει πως καίγεται και σχετικά γρήγορα, ενώ κατά τη διάρκεια της καύσης ενδέχεται τα καυσόξυλα να «σκάσουν». Για να αποφύγετε τέτοια πιθανότητα συνδυάστε το προσάναμμα με ξερά κλαράκια ή λίγα καυσόξυλα της πιο χυμώδης ελιάς, φροντίζοντας να τοποθετείτε τα καυσόξυλα του πεύκου πιο κεντρικά στο τζάκι ή την ξυλόσομπά σας. Επιπλέον, φροντίστε τα καυσόξυλα του πεύκου να διατηρούνται σχετικά χαμηλά στην φωτιά σας, ώστε να αποφύγετε την πίσσα που συσσωρεύεται στις καμινάδες από την κάπνα. Με σωστή προετοιμασία, το πεύκο θα σας λύσει τα χέρια και θα κρατήσει ζεστό εσάς και τους αγαπημένους σας για πολλές ώρες!

Καυσόξυλα πεύκου – ποιότητα και τιμή

Είναι γεγονός ότι μαζί με το έλατο, το ξύλο πεύκου είναι από τα φθηνότερα καυσόξυλα που μπορείτε να βρείτε στην Ελληνική αγορά. Αν και η τιμή των καυσόξυλων από πεύκο διαφέρει από περιοχή σε περιοχή (και είναι χαμηλότερη στην επαρχία), εμείς σας προσφέρουμε τις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Η ποιότητα του πεύκου στην Ελλάδα είναι εξαιρετική και ανταγωνίζεται την ποιότητα της Ελληνικής ελιάς – σε μάς θα βρείτε καυσόξυλα άριστης ποιότητας, αποθηκευμένα και στεγασμένα σε ξηρό και προστατευμένο χώρο ώστε να επιτύχουν την μέγιστη απόδοση στην δική σας εστία.

Συμπερασματικά: τα καυσόξυλα πεύκου συνδυάζουν ευχάριστο άρωμα κατά την καύση, εύκολη χρήση για προσάναμμα και δυνατή αλλά σύντομη φλόγα μόλις σπιθίσουν. Μόλις συνδυάσετε το πεύκο με στεγνά και ποιοτικά καυσόξυλα θα έχετε στο άψε σβήσε ένα ζεστό σπίτι ικανό να αντιμετωπίσει κάθε χειμώνα!

Για να έχετε και εσείς μια θράκα που θα σας κρατήσει θερμούς και ευχαριστημένους, επωφεληθείτε από τις εξαιρετικές τιμές και τα ποιοτικά μας καυσόξυλα πεύκου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tumblr
Email