Καυσόξυλα από Ελιά

Καλέστε τώρα για παραγγελίες.
Ώρες λειτουργίας: 09:00 – 21:00

Το ποιοτικό ξύλο της αρχαιότητας

Η ελιά είναι ένα από τα πιο προτιμητέα καυσόξυλα των Ελλήνων, και όχι αδίκως: βραδύκαυστο, με όμορφη ευωδία κατά την καύση και δυνατή γαλάζια φλόγα, το ξύλο της ελιάς έχει κερδίσει επάξια τη θέση του στις εστίες των σπιτιών. Εξάλλου, η ελιά αποτελεί το σήμα κατατεθέν της αρχαίας Ελλάδας: αποτελεί το παντοτινό δέντρο που κατοικεί στο χώμα της χώρας μας και είναι το ιερό σύμβολο της θεάς Αθηνάς.

Η ελιά είναι αειθαλές δέντρο που ανήκει στην οικογένεια των ελαιοειδών, ενώ από τον καρπό της παράγεται το χρυσό ελαιόλαδο. Ευδοκιμεί σε εύκρατα κλίματα χωρίς ακρότητες θερμοκρασίας και υγρασίας, λόγος για τον οποίο είναι ευρύτατα διαδεδομένη στη μεσογειακή ζώνη. Ο κορμός της είναι οζώδης και καλύπτεται από τεφρόφαιο φλοιό, γεγονός που μεταφράζεται σε σκληρά και μεγάλης πυκνότητας καυσόξυλα, ικανά να διατηρήσουν θερμό το τζάκι σας για πολλές ώρες.

Η χρήση των καυσόξυλων ελιάς

Προτείνουμε να κάνετε την αγορά καυσόξυλων ελιάς πριν μπει για τα καλά ο χειμώνας, ώστε να αποφύγετε το ενδεχόμενο να έχουν τα ξύλα έστω και το παραμικρό ποσοστό υγρασίας μέσα τους.

Η ενδεχομένως λίγο δύσκολη ανάφλεξή τους και η πιθανότητα να «καπνίσουν» κατά την καύση τους αντιμετωπίζεται εύκολα με το σωστό προσάναμμα και την σωστή μείξη των καυσόξυλών: πρώτα τοποθετείστε λίγα λεπτά κλαράκια και άλλα «μαλακά ξύλα» (όπως το έλατο) για να «πάρει εμπρός» η φωτιά και να φλογίσει λίγο η θράκα σας. Αμέσως μετά αναμείξτε τα καυσόξυλα ελιάς με 2-3 κούτσουρα πεύκου ή άλλου «σκληρού ξύλου» για να ενισχύσετε την πλούσια και θερμή φωτιά. Μάλιστα, αν παρατηρήσετε ότι τα ξύλα ελιάς σας είναι ελαφρώς μουσκεμένα ή υγρά, τοποθετείστε τα στα τοιχώματα της σόμπας ή του τζακιού σας για να στεγνώσουν και να απορριφθούν οι ενδεχόμενοι χυμοί τους. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε βέβαιοι ότι τα καυσόξυλά σας θα είναι στεγνά και πανέτοιμα προς χρήση.

Καυσόξυλα ελιάς – ποιότητα και τιμή

Θα βρείτε πως οι τιμές της ελιάς κυμαίνονται αναλόγως με την περιοχή, διατηρούνται ωστόσο σε σχετικά χαμηλό επίπεδο. Συνιστούμε να προμηθευτείτε όσο το δυνατόν πιο νωρίς το σκληρό ξύλο της ελιάς, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα λάβετε τα πιο ξηρά και άρα καταλληλότερα καυσόξυλα για τη ζέστη και θαλπωρή της οικίας σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποθηκεύουμε τα καυσόξυλά μας σε κλειστούς και ξηρούς χώρους, διατηρώντας τα στεγνά και ιδανικά για την καύση.

Η ελιά δεν κατέχει αδίκως τον τίτλο του «καλύτερου ξύλου για καύση στο τζάκι», καθώς παράγει μικρή και ήρεμη φλόγα ενώ αναφλέγεται εξαιρετικά εύκολα. Ακριβώς επειδή καίγεται αργά, παρατείνει τη διάρκεια της φωτιάς που σιγοκαίει στην εστία σας, προσφέροντας οικονομική θέρμανση στον χώρο με μικρό κόστος. Ενώ λοιπόν διαθέτει μέση θερμαντική αξία, η ελιά παρόλα αυτά βοηθά στην μακροζωία της καύσης και άρα ενισχύει την γενικότερη απόδοση του τζακιού σας.

Μεγάλη πυκνότητα, ευχάριστη μυρωδιά κατά την καύση, παρατεταμένη φωτιά, μεγάλη θερμότητα: η «μυθική» ελιά συνδυάζει τα απαραίτητα στοιχεία για να αντιμετωπίσετε έναν σκληροτράχηλο χειμώνα. Για να επωφεληθείτε λοιπόν από τις ανταγωνιστικές μας τιμές και να βεβαιωθείτε ότι θα προμηθευτείτε εγκαίρως την κατάλληλη ποσότητα καυσόξυλων ελιάς για το σπίτι σας, επικοινωνήστε με την έμπειρη και καταρτισμένη μας ομάδα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tumblr
Email