Καυσόξυλα από Έλατο

Καλέστε τώρα για παραγγελίες.
Ώρες λειτουργίας: 09:00 – 21:00

Το αναντικατάστατο προσάναμμα

Έλατο ή ελάτη: το αειθαλές κωνοφόρο δέντρο της οικογένειας των Pinaceae που είναι συνδεδεμένο με τα Χριστούγεννα, τον χειμώνα αλλά και την ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργεί στο τζάκι. Ανήκει στην λεγόμενη «μαλακή ξυλεία», με την θερμογόνο ισχύ του να αγγίζει τα 4.440 – 4.650 kcal/kgr, κάτι που το κάνει εξαιρετικό για το τζάκι ή την σόμπα σας.

Ευδοκιμώντας κυρίως σε ορεινές περιοχές της Ελλάδας, τα έλατα φθάνουν σε ύψος 10–80 m και διαμέτρους κορμού 0,5–4 m σε ώριμη ηλικία, χαρακτηριστικό που αποφέρει μεγάλη ποσότητα ξυλείας προς χρήση.

Είναι γεγονός πως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του ελάτου σε ρητίνη (ρετσίνι), το ξύλο του «αρπάζει» εύκολα, κάτι που ανάγει σε αναντικατάστατο προσάναμμα.

Αυτό οφείλεται στην ιδιότητα της ρητίνης να επιτρέπει εύκολα την είσοδο του οξυγόνου, το οποίο συνδυάζεται με την εύφλεκτη και μαλακή επιφάνεια του ξύλου και τους ευμεγέθεις πόρους του για ένα ιδανικό ξύλο σόμπας.

Μαζί με το έλατο, χρησιμοποιείται ευρέως και το ξύλο της ερυθρελάτης, το οποίο ωστόσο συνίσταται κυρίως για σόμπες και λέβητες.

Η χρήση των καυσόξυλων ελάτου

Λόγω της χαμηλής τους πυκνότητας, τα ξύλα ελάτου είναι κατάλληλα για προσάναμμα και γενικά για τα αρχικά στάδια της καύσης, καθώς η μαλακή τους επιφάνεια και σύσταση δημιουργεί ένα καταπληκτικό θεμέλιο για τα «σκληρά ξύλα» που θα μπουν στη συνέχεια. Να σημειωθεί ωστόσο πως πρέπει να αποφεύγετε την καύση πολλών κούτσουρων ελάτου και γενικά κωνοφόρων, καθώς είναι ξύλα που αποπνέουν μεγάλη ποσότητα καπνού, κάτι που ενδεχομένως να προκαλέσει ζημιές στην εστία σας.

Τα καυσόξυλα από έλατο «αρπάζουν» πολύ εύκολα και δίνουν γρήγορα μεγαλύτερη και ισχυρότερη φλόγα. Πρέπει όμως να προσέχετε καθώς τα ξύλα τους παράγουν σπίθες και «σκάνε» εύκολα – προτιμήστε λεπτά κλαδιά που τοποθετούνται ανάμεσα στα ξύλα για την έναρξη της καύσης.

Όταν η θερμοκρασία έχει ανέβει και τα καυσόξυλα ελάτου έχουν επιτελέσει τον σκοπό τους, τότε δοκιμάστε να τα αναμίξετε με ξύλα μεγαλύτερης πυκνότητας, όπως η ελιά ή η οξιά, για να φουντώσετε την φλόγα και να ζεστάνετε σε άμεσο χρόνο την οικία σας.

Όποιο καυσόξυλο και αν προτιμάτε για την θαλπωρή και ζεστασιά του σπιτιού σας, το έλατο είναι σίγουρα το απαραίτητο συνοδευτικό για προσάναμμα. Με εξαιρετικά εύφλεκτη επιφάνεια, απουσία έντονης μυρωδιάς κατά την καύση και πολύ μικρό κόστος, το έλατο είναι η σίγουρη επένδυσή σας για έναν «άκακο» χειμώνα.

Καυσόξυλα ελάτου – ποιότητα και τιμή

Είναι γεγονός ότι το έλατο και το πεύκο είναι τα φτηνότερα είδη καυσόξυλου, προσφέροντας εκπληκτικά αποτελέσματα για τις εστίες φωτιάς εκατοντάδων οικογενειών στην Ελλάδα.

Το έλατο είναι «μαλακό ξύλο» κατάλληλο για το αρχικό στάδιο της καύσης, καθώς ανάβει εύκολα και χαρίζει μεγάλη φλόγα σε σύντομο χρόνο. Ως εκ τούτου, είναι ιδανικό για προσάναμμα.

Η ποιότητα των καυσόξυλων ελάτου που θα προμηθευτείτε από εμάς είναι 100% εγγυημένη – για ένα οικονομικά ανάλαφρο χειμώνα και μια ζεστή εστία που θα σας κρατήσει θερμούς, μη διστάσετε να μας εμπιστευτείτε.

Με μικρό κόστος αλλά μεγάλο αποτέλεσμα στην θερμότητα του σπιτιού σας, τα καυσόξυλα ελάτου είναι σχεδόν απαραίτητα.

Συνδυάστε την αγορά σας με άλλα «σκληρά ξύλα» που θα βρείτε στον κατάλογό μας στις καλύτερες τιμές!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tumblr
Email