Καυσόξυλα από Δρυ

Καλέστε τώρα για παραγγελίες.
Ώρες λειτουργίας: 09:00 – 21:00

Η σίγουρη επιλογή για ένα ζεστό σπίτι

Ο δρυς ή βελανιδιά θεωρείται ένα από τα καλύτερα είδη ξύλου για το τζάκι, τον ξυλολέβητα ή την ξυλόσομπά σας, ενώ είναι και κατάλληλο για ενεργειακά τζάκια. Με ανθεκτική και σκληρή επιφάνεια, το καυσόξυλο της βελανιδιάς είναι μεγάλης πυκνότητας και βραδύκαυστο, με μεγάλη θερμική αξία (4700 kcal/hr/kgr). Όσο αργεί να ανάψει, όμως άλλο τόσο αργεί και να σβήσει, κάνοντάς το κατάλληλο σκληρό ξύλο για την κυρίως καύση.

Ο δρυς ή βελανιδιά είναι γένος φυτών της οικογένειας των Φηγοειδών. Είναι δέντρα ψηλά, αιωνόβια, που βρίσκονται είτε σε πεδινές είτε σε ορεινές περιοχές. Μυθικά, η βελανιδιά αποτελούσε το ιερό δένδρο του Δία, και για το λόγο αυτό θεωρούνταν ιερό στην αρχαία Μακεδονία. Μάλιστα, πολλά χρυσά στεφάνια που έχουν βρεθεί και χρησιμοποιούνταν σε τελετές και ως ταφικά κτερίσματα ήταν στεφάνια βελανιδιάς, με κορυφαίο το στεφάνι βελανιδιάς του Βασιλιά Φιλίππου Β’ της Μακεδονίας.

Το ξύλο όλων των ειδών βελανιδιάς είναι βαρύ, σκληρό και δεν σαπίζει εύκολα, κάνοντάς το κατάλληλο για χρόνια αποθήκευση και κατάλληλο για καύση. Υλοτομείται μόνο από ευήλιες πλαγιές για να πετύχει η ποιότητα του μεσέ (μεράδι), δηλαδή της λευκής, ξανθής δρυός με λεπτή φλούδα.

Είναι γεγονός ότι πέρα από την πολύ καλή καύση του, το ξύλο από δρυ παράγει και εξαιρετικά ξυλοκάρβουνα.

Η χρήση των καυσόξυλων από δρυ

Τα καυσόξυλα από δρυ αργούν πολύ να «πιάσουν» – για αυτόν τον λόγο πρέπει πρώτα να προετοιμάσετε καταλλήλως την εστία σας: αυτό θα το καταφέρετε με τα κατάλληλα προσανάμματα. Συνιστούμε έναν συνδυασμό από ξερά κλαριά και «μαλακά» καυσόξυλα ελάτου ή πεύκου, πριν τοποθετήσετε τον δρυ. Μαζί του μπορείτε να ρίξετε και οξιά ή ελιά για ένα πραγματικά θεσπέσιο αποτέλεσμα που θα ζεστάνει την οικία σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακριβώς επειδή η βελανιδιά δεν σπιθίζει και καίγεται για πολύ ώρα, μπορείτε να απολαύσετε την όμορφη φλόγα του δίχως να ανακατεύεται συνεχώς την εστία σας.

Επιπρόσθετα, τα καυσόξυλα της βελανιδιάς είναι και η καλύτερη επιλογή αν σκοπεύετε να μετατρέψετε την φωτιά σας σε θράκα, μιας και αργού πολύ να σβήσουν και διατηρούν σχετικά υψηλή θερμότητα στα κάρβουνά τους.

Καυσόξυλα από δρυ – ποιότητα και τιμή

Ο δρυς (ειδικά ο λευκός δρυς) έχει εξαιρετική ποιότητα για «σκληρό ξύλο», διατηρώντας την θέση του καυσόξυλου με την πιο σταθερή απόδοση σε συνάρτηση με την σχετικά χαμηλή του τιμή. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη που τεράστια μερίδα των Ελλήνων το προτιμούν για να ζεσταθούν το φθινόπωρο και τον χειμώνα, καθώς συνδυάζει ποιότητα και τιμή.

Για καυσόξυλο κύριας καύσης, ο δρυς αποτελεί την σίγουρη επιλογή, εγγυώμενος μεγάλη διάρκεια ζωής στην φλόγα σας, καθαρή εστία και μηδαμινή κάπνα. Για να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας κάθε χειμώνα, προμηθευτείτε από εδώ καυσόξυλα από δρυ εξαιρετικής ποιότητα και σε ελκυστικές τιμές. Όσο είστε εδώ, γιατί να μην δείτε και τα υπόλοιπα είδη καυσόξυλων που προσφέρουμε; Με τον κατάλληλο συνδυασμό, εξάλλου, θα γλιτώσετε χρήματα και χρόνο, απολαμβάνοντας στο μέγιστο το τζάκι ή την ξυλόσομπά σας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα καυσόξυλά μας ειναι πάντα στεγνά και τηρούν τα πρότυπα των στερεών καυσίμων για την ξύλινη βιομάζα, διατηρώντας την θερμική τους αξία και προσφέροντάς σας ζεστές ημέρες και θαλπωρή στο σπίτι.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tumblr
Email