Καυσόξυλα από Οξιά

Καλέστε τώρα για παραγγελίες.
Ώρες λειτουργίας: 09:00 – 21:00

Ένα από τα πιο δημοφιλή καυσόξυλα για τζάκι και σόμπα

Το ξύλο της οξιάς είναι ένα αρκετά συνηθισμένο ξύλο στη χώρα μας, και πολλοί το προτιμούν για την εστία τους. Είναι πολύ ωραίο ξύλο για τζάκι, που ευδοκιμεί σε μεγάλα υψόμετρα στη Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα. Τα καυσόξυλα από οξιά είναι πιο μαλακά από το δρυ και την ελιά, κι άρα καίγονται πιο γρήγορα κι εύκολα. Ανάβει με ευκολία και δημιουργεί μεγάλη θερμότητα ζεσταίνοντας όμορφα το χώρο.

Συνδυάζεται με πιο “σκληρά” καυσόξυλα, που καίγονται με πιο αργούς ρυθμούς, για μέγιστη απόδοση. Η οξιά είναι ένα ξύλο που το προτιμούν πολλοί για τη φωτιά τους, μιας και θεωρείται ιδανικό καυσόξυλο για το τζάκι, αλλά και για τη σόμπα. Διατηρείται περισσότερο από το ξύλο του πεύκου και δεν πετάει σπίθες στο χώρο.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του, είναι ότι η φωτιά από ξύλο οξιάς, παράγει πολύ καλά ξυλοκάρβουνα!

Η χρήση των καυσόξυλων οξιάς

Όταν τα ξύλα οξιάς αναμιγνύονται με άλλα πιο αργόφλεκτα ξύλα (πουρνάρι, ελιά, δρυς κλπ.), η απόδοσή τους φτάνει στο μέγιστο. Ένα έξυπνο τρικ είναι, όταν έχετε κάποια νωπά ξύλα, να τα συνδυάσετε με καυσόξυλα οξιάς, μιας κι όταν καίγονται ανάβουν τα άλλα ξύλα ακόμη κι αν είναι υγρά! Αυτό θα σας λύσει σίγουρα τα χέρια σε μια περίπτωση ανάγκης.

Εάν σας αρέσει η παραγωγή έντονης θερμότητας κι η ωραία θράκα με πολλά κάρβουνα, τότε η οξιά είναι ένα ξύλο που πρέπει να προτιμήσετε. Επενδύστε σε καυσόξυλα οξιάς καλής ποιότητας – τιμής κι εξοικονομήστε χρήματα όλο τον χειμώνα.

Καυσόξυλα οξιάς – ποιότητα και τιμή

Η τιμή των ξύλων οξιάς κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτά των καυσόξυλων του δρυός, κι είναι λίγο πιο ακριβά από άλλα είδη. Ακόμα όμως κι αν δεν θέλετε να αγοράσετε μεγάλη ποσότητα ξύλων, μπορείτε να προμηθευτείτε τα καυσόξυλα της οξιάς για βοηθητική χρήση. Η ευκολία στο άναμμα του τζακιού και της σόμπας που προσφέρει η οξιά, σας γλιτώνουν κόπο και χρήματα.

Επωφεληθείτε από τις ανταγωνιστικές μας τιμές σε ξύλα οξιάς, κι απολάυστε τη ζεστή θαλπωρή και το τζάκι χωρίς καπνό και σπίθες όλο το Χειμώνα!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tumblr
Email