Μπρικέτα: Η οικολογική επιλογή

Καλέστε τώρα για παραγγελίες.
Ώρες λειτουργίας: 09:00 – 21:00

Μια εναλλακτική επιλογή καύσιμης ύλης, που ανεβαίνει διαρκώς σε δημοτικότητα, είναι η μπρικέτα. Είναι ένα στέρεο και συμπαγές προϊόν υψηλής συμπίεσης που κατασκευάζεται από υπολείμματα καυσόξυλων και άλλων γεωργικών προϊόντων (μπρικέτες βιομάζας). Οι μπρικέτες για τζάκι και σόμπα μπορούν να προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα. 

Η διάδοση της μπρικέτας οφείλεται κυρίως στον οικονομικό της χαρακτήρα. Καίγονται με πολύ αργό ρυθμό και η καύση τους έχει διπλάσια διάρκεια από τα καυσόξυλα (πουρνάρι, οξιά, ελιά, πεύκο κ.λπ.)!

Η μεγάλη θερμική τους απόδοση, σε συνδυασμό με τα βασικά χαρακτηριστικά τους, κάνει την μπρικέτα ξύλου μια πολύ καλή εναλλακτική των παραδοσιακων καυσόξυλων.  Οι μπρικέτες είναι ένα είδος επεξεργασμένης καύσιμης ξυλείας, που συνδυάζει το φυσικό προϊόν με την οικολογία. Έχει πολύ μικρό ποσοστό υγρασίας, κάτι που την καθιστά αμέσως θερμικά αποδοτική. Οι μπρικέτες αποτελούν 100% καύσιμη ύλη για το τζάκι ή τη σόμπα του σπιτιού σας, καθώς κάθε κιλό μπρικέτας αντιστοιχεί περίπου σε ενάμιση κιλό ξύλων ή και περισσότερο. 

Πλεονεκτήματα Μπρικέτας

Μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα της μπρικέτας ξύλου, είναι η καθαρότητα της ως καύσιμη ύλη και η οικολογική της απόδοση. Τα προϊόντα μπρικέτας ξύλου δημιουργούν πολύ λιγότερη στάχτη και καπνό (και άρα παράγουν λιγότερο CO2) από τα κανονικά ξύλα, με αποτέλεσμα να λερώνουν λιγότερο τους χώρους του σπιτιού, την καμινάδα και φυσικά την ατμόσφαιρα. 

Λόγω του μικρότερου όγκου τους, πιάνουν πολύ λιγότερο χώρο στην αποθήκη ή το μπαλκόνι και δεν μαζεύουν έντομα και ζωύφια. Εάν έχετε περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο ή μένετε σε πόλη, οι μπρικέτες ξύλου είναι ιδανικές για εσάς. Μπορείτε να τις μεταφέρετε με το αυτοκίνητο σας (χωρίς ακαταστασία) και να τις αποθηκεύσετε ακόμα και στο μπαλκόνι ή δίπλα στο τζάκι σας. 

Ένας ακόμα λόγος για να επιλέξετε μπρικέτα είναι η ασφάλεια του σπιτιού και της επιχείρησης σας.  Με τις μπρικέτες ξύλου μπορείτε να αποφύγετε εντελώς τις σπίθες και την περίπτωση ανάφλεξης της καμινάδας σας, καθώς τα στερεά καύσιμα δεν περιέχουν επικίνδυνες ρητίνες που μπορούν να κολλήσουν στα τοιχώματα της καπνοδόχου προκαλώντας μέσω των αναφλέξεων πυρκαγιά. 

Οι μπρικέτες ξύλου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες εστίες όπως συμβατικά και ενεργειακά τζάκια, μπάρμπεκιου, ξυλόσομπες, λέβητες, αλλά και για επαγγελματική χρήση.

Μπρικέτα & Τιμή

Η τιμή στην μπρικέτα ξύλου, συγκριτικά με τα παραδοσιακά καυσόξυλα για τζάκι και σόμπα, είναι σχεδόν η διπλάσια. Βέβαια, σε αντίθεση με τα ξύλα, η απόδοση της μπρικέτας δεν έχει καθόλου διακυμάνσεις. Οι τιμές των ξύλων μπορεί να μεταλλάσσονται, καθώς το βάρος τους δεν είναι πάντα ακριβές. Τα βρεγμένα και νωπά ξύλα μπορεί να ζυγίζουν πολύ περισσότερο και ταυτόχρονα να έχουν και χαμηλή απόδοση.

Έτσι, η τιμή της μπρικέτας μπορεί μακροπρόθεσμα να αποδειχθεί πιο οικονομική από τα καυσόξυλα ή την αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Οι μπρικέτες έχουν μεγαλύτερη θερμογόνο δύναμη και μπορούν να αποδώσουν μέχρι και τη διπλάσια ενέργεια! 

Και σε αυτή την περίπτωση καύσιμης ύλης, ένας συνδυασμός μπρικέτας και καυσόξυλων είναι η ιδανικότερη λύση. Οι μπρικέτες διατηρούν τη φλόγα σταθερή για πολλές ώρες ενώ τα καυσόξυλα από διάφορα είδη δέντρων ανεβάζουν τη θερμοκρασία.

Οι μπρικέτες είτε μόνες τους είτε σε συνδυασμό με καυσόξυλα θα σας δώσουν δυνατή και ευχάριστη ζέστη όλο το χειμώνα!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tumblr
Email