Καυσόξυλα και ξύλα για σόμπα – Τι να επιλέξετε;

Καλέστε τώρα για παραγγελίες.
Ώρες λειτουργίας: 09:00 – 21:00

Τα καυσόξυλα σόμπας γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, μιας κι η ξυλόσομπα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ξανά περιζήτητη. Κατά την επιλογή των κατάλληλων ξύλων για σόμπα βέβαια, πρέπει να υπολογίσετε κάποιες βασικές παραμέτρους. Η ποιότητα στα καυσόξυλα για σόμπα παίζει και σε αυτή την περίπτωση μεγάλο ρόλο, καθώς μαζί με τις τιμές των ξύλων, είναι από τα πρώτα που πρέπει να ψάξετε προσεκτικά. Η απόδοση της σόμπας μπορεί να μεγιστοποιηθεί με μια σωστή επιλογή καυσόξυλων.

Επιλέξτε καυσόξυλα σόμπας με μεγάλη θερμική απόδοση, είτε για το άναμμα της ξυλόσομπας (το αρχικό στάδιο κατά το άναμμα της φωτιάς), είτε για γρήγορη παραγωγή θερμότητας στο χώρο. Όπως και με τα ξύλα για τζάκι κάποια είδη “μαλακής ξυλείας”, όπως είναι τα καυσόξυλα από πεύκο κι έλατο, δίνουν δυνατή φωτιά και ζέστη, ενώ τα πιο “σκληρά” καυσόξυλα όπως ο δρυς κι η ελιά, είναι ιδανικά για να διατηρούν τη φωτιά για περισσότερο χρόνο.

Τα περισσότερα καυσόξυλα είναι κατάλληλα για τη σόμπα, αλλά δεν έχουν όλα την ίδια θερμική απόδοση. Επίσης, η μεγάλη παραγωγή καπνού δεν είναι ιδανική για τη ξυλόσομπα, μιας και δημιουργεί προβλήματα στη συντήρηση της.

Επιλέξτε καυσόξυλα για σόμπα που παράγουν λιγότερο καπνό κι έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα. Όσο πιο μικρή είναι η πυκνότητα του καυσόξυλου, δηλαδή όσο περισσότερο κενό χώρο έχουν (άρα και μεγαλύτερο ποσοστό οξυγόνου), τόσο ευκολότερα καίγονται. Αντίθετα τα “σκληρά” καυσόξυλα έχουν μεγάλη πυκνότητα, άρα χρειάζονται περισσότερη ώρα για να καούν.

Μέσα από τη μεγάλη ποικιλία σε καυσόξυλα για σόμπα που διαθέτουμε, μπορείτε να επιλέξετε τα καλύτερα ξύλα για εσάς, ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου και τις δυνατότητες της ξυλόσομπας σας. Διαλέξτε το κατάλληλο ξύλο, πάντα σε πολύ συμφέρουσα τιμή. Όλο το χειμώνα που χρησιμοποιείτε τη σόμπα σας, μπορείτε να έχετε μέγιστη απόδοση εξοικονομώντας χρήματα!

Δείτε τις τιμές μας εδώ!

Τα καλύτερα καυσόξυλα για σόμπα.

Έχουμε μεγάλη εμπειρία στην πώληση καυσόξυλων και μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τα ξύλα για σόμπα που χρειάζεστε, χωρίς να χάνετε χρόνο και χρήμα. Διαλέξτε καυσόξυλα για τη σόμπα σας μέσα από μια μεγάλη ποικιλία. Ρωτήστε μας αυτά που θέλετε να γνωρίζετε, κι εμείς θα σας θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε. Και μην ξεχνάτε: επιλέξτε στεγνά ξύλα στις κατάλληλες διαστάσεις για τη ξυλόσομπά σας!

Η εταιρία μας σας δίνει την επιλογή να ελέγξετε το ζύγισμα των καυσόξυλων αλλά και την ακριβή ποσότητα τους, το είδος και το μέγεθος τους.

Η διαστάσεις των καυσόξυλων για σόμπα.

Το σωστό μέγεθος του καυσόξυλου για τη σόμπα, είναι σημαντικό για τη μέγιστη απόδοση κι οικονομία. Οι διαστάσεις για τις μικρές ξυλόσομπες κυμαίνονται από 20 έως 25 εκ., για τις μεγαλύτερες σόμπες στα 30 με 35 εκ., και για τις τζακόσομπες ξεπερνούν τα 40 εκ. Επιλέξτε τη σωστή διάσταση, και πετύχετε την τέλεια σχέση ποιότητας ξύλου και τιμής.

Εκμεταλλευτείτε τις ειδικές τιμές και προσφορές μας σε καυσόξυλα για σόμπα!

Διαθέτουμε καυσόξυλα σόμπας χωρίς υγρασία για να ανάβετε τη φωτιά εύκολα, χωρίς κόπο και περιττή προσπάθεια. Διαθέτουμε όλων των ειδών τα καυσόξυλα για σόμπα (οξιά, δρυς, ελιά πεύκο, πουρνάρι), για να επιλέξετε το κατάλληλο ξύλο για τη φωτιά σας.

Είτε επιθυμείτε καυσόξυλα που παράγουν γρήγορα θερμότητα, είτε θέλετε ξύλα με μικρότερη φλόγα αλλά μεγαλύτερη διάρκεια, επιλέξτε ξερά και ποιοτικά καυσόξυλα χωρίς υγρασία. Η υγρασία επηρεάζει τόσο την απόδοση του ξύλου, όσο και την τιμή του. Το μυστικό για καλά και φθηνά ξύλα, είναι η σωστή επιλογή!

Μεγάλο ρόλο για την καλύτερη απόδοση της ξυλόσομπας σας, εκτός από την ποιότητα του ξύλου που θα χρησιμοποιήσετε, είναι κι η σωστή αποθήκευση τους. Διατηρήστε τα ξύλα σας στεγνά, ενώ αν αγοράζετε καυσόξυλα στη μέση της σεζόν, αποφύγετε τα χλωρά. Τα ξύλα για τη σόμπα πρέπει να είναι ξερά αρκετό διάστημα πριν χρησιμοποιηθούν.

Μάθετε τι πρέπει να προσέχετε κατά την αγορά καυσόξυλων εδώ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tumblr
Email