Επίδομα θέρμανσης 2020 και καυσόξυλα

Καλέστε τώρα για παραγγελίες.
Ώρες λειτουργίας: 09:00 – 21:00

Μπαίνοντας σιγά σιγά στην χειμερινή περίοδο, το θέμα του τρόπου θέρμανσης ανεβαίνει στη λίστα των προτεραιοτήτων του μέσου ελληνικού νοικοκυριού. Η επιλογή μιας λύσης που θα είναι ταυτόχρονα οικονομική, ασφαλής και αποδοτική είναι το βασικό ζητούμενο για τη ζεστασιά του σπιτιού μας.

Στο πλαίσιο αυτό, όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια κάνουν την εμφάνισή τους οι λεγόμενοι εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης, σε αντίθεση προς τους συμβατικούς όπως το πετρέλαιο. Από τους τρόπους αυτούς, ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών συνεχίζουν να βρίσκονται τα καυσόξυλα.

Η αγορά ξυλείας στην Ελλάδα κινείται σε δυναμικά επίπεδα, προσφέροντας στους καταναλωτές έναν πολύ φτηνό και αποτελεσματικό τρόπο για τη θέρμανση των νοικοκυριών τους. Οι τιμές συνεχίζουν να κινούνται σταθερά σε χαμηλά επίπεδα, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που στρέφονται όλο και μαζικότερα στην προμήθεια φτηνού και ποιοτικού ξύλου για το τζάκι τους.

Η περίοδος του χρόνου που διανύουμε συμπίπτει φυσικά με την επεξεργασία και ψήφιση του νέου επιδόματος θέρμανσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως, το 2020 θα είναι ένα έτος σημαντικών αλλαγών ως προς το ζήτημα του επιδόματος θέρμανσης.

Απ’ ότι δείχνουν όλα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην προσθήκη και άλλων καυσίμων, πέρα από το παραδοσιακό πετρέλαιο, στα κονδύλια της επιδότησης αποδεικνύοντας ότι η στροφή σε εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης αποτελεί στρατηγική επιλογή τόσο της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας όσο και ολόκληρης της κοινωνίας.

Έτσι, πέρα από τις συμβατικές μεθόδους, που αποκλειστικά επιδοτούνταν μέχρι σήμερα, το φυσικό αέριο, το υγραέριο, το πέλλετ  και φυσικά τα καυσόξυλα έρχονται στο προσκήνιο και γίνονται για πρώτη φορά αντικείμενο του πολυπόθητου επιδόματος θέρμανσης.

Ως προς τις λεπτομέρειες και τη δομή του, οι έως τώρα πληροφορίες λένε πως θα ξεκινάει  από περίπου 70 και θα μπορεί να φτάνει μέχρι τα 600 ευρώ, με το ανώτατο όριο να είναι σαφώς πιο πάνω σε σχέση με πέρυσι. Τα εισοδηματικά- περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγησή του αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα και σταθερά, ενώ το συνολικό κονδύλι που προβλέπεται βάσει του προϋπολογισμού πρόκειται να είναι τουλάχιστον 22% αυξημένο σε σχέση με την περυσινή περίοδο 2019-2020.

Η σημαντικότερη διαφορά στο φετινό επίδομα θέρμανσης, πέρα από την επιδότηση του καυσόξυλου και άλλων καυσίμων, είναι ότι καταργούνται οι γεωγραφικές ζώνες και η επιδότηση θα γίνεται πλέον αναλογικά με την περιοχή στην οποία διαμένει κάποιος.

Ουσιαστικά όσο χαμηλότερη είναι η μέση θερμοκρασία μιας περιοχής, δηλαδή όσο δυσκολότερες οι καιρικές συνθήκες, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ύψος της επιδότησης. Αυτό αποτελεί σίγουρα μια στροφή σε ένα δικαιότερο σύστημα καταβολής σε σχέση με το παρελθόν.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο και την προθεσμία υποβολής αίτησης από τους δικαιούχους αναμένεται να γίνουν σύντομα γνωστές.

Παρ ‘όλα αυτά αξίζει να σημειωθεί, πως όσοι δεν προτίθεστε να υποβάλλετε αίτηση για το νέο επίδομα θέρμανσης ή δεν πληροίτε τα κριτήρια των δικαιούχων, η ιστοσελίδα μας είναι πάντοτε διαθέσιμη να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σας για τη θέρμανση του νοικοκυριού σας.

Μπορείτε από εδώ, εύκολα και γρήγορα, να προμηθευτείτε στεγνά και ποιοτικά καυσόξυλα στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tumblr
Email